Tiggare går numera in i ditt hem och tigger pengar

Annons:

Det senaste på tapeten för våra kära tiggare tycks numera vara att gå rakt in i hemmen och tigga pengar.

Flera familjer i norra Åmål fick oönskat besök i lördags, när en kvinna plötsligt stod inne i deras hus. En av dem som drabbades är Marielle Thorin som nwt.se har varit i kontakt med.

Jag såg inte dörren därifrån jag satt, men plötsligt såg jag en skugga. Där stod en kvinna inne i min hall. Hon hade stängt dörren efter sig. Vi förstod inte varandra men hon gestikulerade genom att gnida fingrarna som att hon ville ha pengar, och så pekade hon mot munnen, berättar Marielle Thorin.

Jag säger nu som då: Lås dörren, även om du är hemma. Om du har lägenhet, skaffa titthål. Släpp inte in någon som du inte vill släppa in. Ha inte nycklar och plånböcker framme innanför dörren. Tyvärr är det inte som på 1970-talet längre, säger Per-Erik Vister.

Kvinnan var i 50–60-årsåldern och kunde inte kommunicera på varken svenska eller engelska. Hon hade snygga kläder och fina smycken.

Publicerad: 13 feb, 10:19
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna. • typisk tjuv, när hon blev avslöjad spelade hon tiggare

  • Gnurduff von vinkelstjärt .

   Helt sant , märker de att innehavaren är i duschen eller ute på baksidan av huset så rensar dom huset på allt som går att ta på några minuter !

   • Ja. Jag har faktiskt upplevt det själv. I början av 90-talet hade vi hus i Edsviken norra Stockholm, jag satt tyst i kontoret och skrev , hade verandadörrren öppen för sommarbrisen, hörde något och gick mot vardagsrummet – där stod en typisk zigenare/resande, en kvinna i 35-40-årsåldern, hon blev lite förvånad att plötsligt se en 2 meters hundra kilo-man stå framför henne , hon kunde ingen svenska, pekad på munnen och gapade , jag höjde resten och hon försvann snabbt ut genom verandadörren. Vi måste bara få ett fascistiskt eller hårdkonservativt politiskt parti i Sverige så vi får lag och ordning åter. Just det året, jag tror det var -91 så var det en gäng icke svensktalande zigenare/travellers som härjade runt i Edsviken och förstörde ryktet för de alla skötsamma romer som också finns.

 • Hoppalez

  Va?
  Finns det fortfarande folk som inte låser sin ytterdörr bara för att de är hemma?
  Helt otroligt, det har man ju inte kunnat sedan slutet på -80 talet

 • Dominique1492

  Allt blir hela tiden värre.

 • Stein Ankerssletta

  På tide å kjøpe et balltre.

  • Gnurduff von vinkelstjärt .

   Göm bollträn i alla tummen , du kanske flyr in i sovrummet men kommer fort ut med detta vapen och mord i blicken ! !