Tiggare intar företags p-plats i Lund

Annons:

På företaget Flextrus i Lund har man under nästan ett år försökt få tillbaka sin parkeringsplats, som intagits av tiggare. Från kommun eller stat får man ingen hjälp och snart ser man ingen annan utväg än att flytta hela företaget.Tiggare intar företags p-plats i Lund

Maud Rahm är vd för Flextrus och representerar även Å & R Carton som hyr två parkeringsplatser av kommunen för sina anställda.

Hon säger till Sydsvenskan att kommunen nu får välja vad de prioriterar. På parkeringen ställer tiggare sina bilar, bor i dem och eldar.

Företaget poängterade redan från början för tiggarna att det inte var tillåtet att ställa sig på parkeringen och sedan ett halvår har även fastighetsägaren varit inkopplad som gjort en mängd polisanmälningar om olovlig eldning och skadegörelse, dock utan något som helst resultat.

 

– Jag tror inte de vet vad det ska göra. Det här är så himla märkligt. Det här är något vi hyr och betalar för och vi kan inte vistas där. För mig är det en märklig situation. Jag känner att ingen gör någonting åt detta. Ingen vill ta i det. Vi försöker vara schyssta, men så här kan det ju inte går till.

 

En plikttrogen skattebetalare får däremot dryga böter om man står några minuter över tiden på en betalplats. Kan någon förklara hur man ska motivera fortsatta skatteinbetalningar? berätta gärna.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.