människosmuggling migrationsverket

Tjänsteman på Migrationsverket misstänks för människosmuggling

Annons:

En anställd vid Migrationsverket i Mellansverige har stängts av eftersom hon misstänks för inblandning i människosmuggling i Nederländerna.


Kvinnan är för närvarande avstängd från sitt jobb på Migrationsverket i Mellansverige. Hon greps och anhölls i Nederländerna i september i år och återgick till arbetet för två veckor sedan. Men nu har polisen tydligen informerat Migrationsverket vad som hänt.

Kvinnan är sedan tidigare anmäld till Personalansvarsnämnden i ett annat ärende där Magnus Rodin begärt att hon ska avskedas eftersom ”förtroendet för henne” är förbrukat.

77% av de anställda är av utländsk härkomst. Och att hjälpa sina landsmän genom smuggling och att godkänna felaktiga asylansökningar ( som hon redan är under utredning för i Sverige ) känns väl som en naturlig väg.

Att dessutom få lön för det från Migrationsverket måste vara ett trumfkort, men tydligen är lönen inte tillräcklig, eftersom det även behövs mutor.

Publicerad: 31 okt, 00:55

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Ulf Carlsson

    Risken är stor att mutor är mycket omfattande på Migrationsverket eftersom det är en så stor verksamhet och man ändå mycket sällan hör om sånt här. Det kan bara innebära att man har noll koll och att det därför kan vara mycket omfattande. Att 77% av dem som arbetar på Migrationsverket själva är invandrare måste väl innebära en viss risk? Sverige är ett av de minst korrupta länderna i världen, medan de länder som vi har störst invandring från räknas till de mest korrumperade. Samtidigt så är alltså många av dem som arbetar på Migrationsverket från sådana korrupta länder. Det är ju egentligen inte länder som är korrupta det är människor och det finns ingen anledning att tro att dessa transformeras för att de får ett nytt pass.