Tusentals irakiska migranter begär att flygas tillbaka till Irak från Finland eftersom de inte gillar landet

Annons:

Tusentals irakiska flyktingar som anlände till Finland förra året har beslutat att avbryta sina asylansökningar och återvända hem frivilligt.

Tusentals irakiska migranter begär att flygas tillbaka till Irak från Finland, eftersom de inte gillar landet och att det är ”för kallt” för dem.

 

Vissa säger att förhållandena i Finland och den utdragna asylprocessen inte uppfyllde deras förväntningar, eller vad de hade fått höra av folk som betalat för sin resa, sade Tobias van Treeck, handläggare vid Internationella organisationen för migration (IOM).

Nästan 80 procent av de migranter som återvänder hem är irakier. Bara 22 av de 877 syrier – vars land skakas av inbördeskrig – och 35 av de 5,214 afghaner som sökte asyl i Finland förra året har bett att återvända till sitt hemland.

Finland hade förberett att avvisa upp till 20.000 asylsökande från 2015, men antalet frivilliga återvändande skulle avsevärt kunna minska den siffran.

Publicerad: 12 feb, 13:31
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.