Två anhållna för sprängdåd i Malmö

Annons:

Kazem Abdalla, 26 och Emad Husain, 21 år, har gripits och anhållits i Malmö, misstänka för två separata sprängdåd i kommunen under förra våren. Misstankarna mot Husain rör en detonation på Adelgatan den 15 april förra året. Abdalla har anhållits på samma grunder, misstänkt för ett sprängdåd på Sevedsgatan i maj samma år.

Som i vanlig ordning så rapporterar inte vänstermedia om männens identitet.

 

Misstankarna mot 21-åringen rör en detonation på Adelgatan den 15 april förra året, där även en odetonerad handgranat hittades på platsen.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Även en 26-årig man har anhållits på samma grunder, misstänkt för ett sprängdåd på Sevedsgatan i maj samma år.

– Vad som ligger bakom detta går inte jag alls in på, utan jag bara bekräftar att vi har två personer som sitter anhållna misstänka för de här båda sprängningarna, säger kammaråklagare Magnus Pettersson till TT.

Åklagaren vill inte heller berätta om det är fler gripanden på gång. –

Malmö tingsrätt anhöll: Emad Husain, 940114,

Malmö. För allmänfarlig ödeläggelse, försök till allmänfarlig ödeläggelse

Kazem Abdalla, 890167, (Finns ej med på Ratsit) ännu inte beviljats uppehållstillstånd i Sverige.

För allmänfarlig ödeläggelse, försök till allmänfarlig ödeläggelse

Mål nr B 7761-13

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.