Två svenska män inblandade i människorov

Annons:

Två svenska män, Henrik Holger Edvard Nilsson och Donald Nilsson, är misstänkta för inblandning i kidnappning och våldtäkter. Männen häktades igår av Lunds tingsrätt.

De häktades misstänkta för människorov av två kvinnor och för försök till människorov av tre andra utländska kvinnor. Den yngre mannen misstänks även för rån och våldtäkt.

Det har skett ett bortförande från någonstans ifrån till Staffanstorp där personerna hållits instängda. På den adressen sker det även våldtäkter och rån. Rånen sker i samma veva som personerna blir bortförda, säger chefsåklagare Pernilla Åström.

Enligt åklagaren skedde bortförandet av de två kvinnorna på fredagskvällen. De två ska ha blivit kvarhållna i bostaden till lördagen.

Den 39-åriga mannen misstänks för försök till människorov av ytterligare tre utländska kvinnor på lördagen, som skrikandes ”Help, help, help” kom springande på gatan efter de lyckats fly och hjälptes av andra personer.

Människorovet handlar alltså om två olika skeenden. Först är det två personer som förs bort. I samband med det skeendet sker det även våldtäkter. Åklagaren begärde inte att få kvinnan häktad.

 

  • Henrik Holger Edvard Nilsson, 760508, c/o E Berg, Staffanstorp. HÄKTAD för Människorov, Grov våldtäkt x 2, Rån samt Försök till Människorov. Advokat Fredrik Bülow
  • Alf Erling Donald Nilsson, 700403, c/o Daniel Böös, Arlöv. HÄKTAD för Människorov. Advokat Henrik Bolander
  • Solveig Isidora Margareta Ternberg Nisson, 350221, Staffanstorp. MISSTÄNKT för Människorov/Alt medhjälp. Advokat Caroline Hallström Mål nr B 3733-15

 

561x415x2015-07-30-10-29-43_manniskorov_valdtakt.jpg.pagespeed.ic.ngRXKtkGPi

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.