Ung kvinna misstänks ha blivit utsatt för gruppvåldtäkt

Annons:

En kvinna i 20-årsåldern ska ha blivit utsatt för en gruppvåldtäkt i gränden mellan Kyrkogatan och Norra Strandgatan, Gävle.

Vi behöver mer uppgifter för att kunna jobba vidare. Förutom det vidriga brott kvinnan har utsatts för har hon inte blivit förstådd när hon har påkallat hjälp. Men ingen skugga ska falla över dem som kan ha sett det här utan att ingripa. Det finns naturliga förklaringar till det; det var stängningsdags och högljutt på platsen, säger Polisens presstalesman Mikael Hedström.

Under tiden passerade flera personer platsen. Kvinnan ska ha ropat på hjälp men en av gärningsmännen lugnade ner de passerande och sade att det var hans flickvän som de fyra männen höll fast.

– Ambulanspersonal på plats får kontakt med kvinnan efteråt, för henne till sjukhus och kontaktar polisen. Vi hoppas verkligen att någon som såg något eller vet mer ska kontakta oss nu, säger Mikael Hedström.

Inget signalement på våldtäktsmännen finns att tillgå.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.