Ung kvinna våldtogs – media censurerar gärningsmannens signalement

Annons:

Polisen i Eskilstuna rapporterar att en ung kvinna vid halv tre-tiden på natten till lördagen överfölls och våldtogs av en för henne okänd man i Hamnparken. Polisen har inga vittnen till händelsen och vädjar därför om hjälp från allmänheten.

På Polisens webbplats ges följande signalement på den misstänkte gärningsmannen:

“Våldtäktsmannen beskrivs vara i 50-årsåldern och runt 170 centimeter lång. Han ska ha haft mörkt hår, mörka tjocka ögonbryn, stor näsa och små ögon. Dessutom ska mannen ha haft skäggväxt. Förövaren ska ha varit klädd i mörka byxor och mörkgrå luvtröja. Han ska ha talat svenska med brytning.”

När Sverige Radio rapporterar om överfallsvåldtäkten har uppgiften om mannens utländska brytning fallit bort från signalementet.

Expressen – mest känd för att ha en chefredaktör som är dömd för vapenbrott, för att begå hemfridsbrott hos och hänga ut personer med “fel” åsikter och att samarbeta med brottsdömda och våldbejakande vänsterextremister – går ett steg längre. Här får läsarna nöja sig med att få reda på att mannen är i 50-årsåldern, är ca 170 cm lång och bar luvtröja och mörka byxor.

Humor.

Etniciteten på gärningsmän påstås vara oviktig, men om så är fallet varför var det så viktigt att påstå att de Somalier som gruppvåldtog en Svensk kvinna på Finlandsbåten var svenskar?
Då var tydligen etniciteten VÄLDIGT viktig.

Humor.

Egentligen är det helt otroligt att media inklusive Public Service håller mer på förövaren än på brottsoffret. Hur kunde det bli så här? Har de verkligen ingen skam i kroppen eller är de fortfarande rädda för twittervänsterns rasistkort?

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Gunnery Sergeant Hartman

    Om gärningsmannen hade varit svensk, hade han hängts ut på Aftonbladets löpsedel med namn, bild och adress.