Ungdomsgäng använder igelkottar som boll

Annons:

Försvarslösa igelkottar blir allt oftare utsatta för djurplågeri. Det rör sig ofta om så kallade ungdomsgäng som bland annat använder sig av igelkottarna som bollar och sparkar på dem tills djuren blir svårt skadade eller dör.

Kottecentralen i Lilla Edet i Västra Götalands län har i år fått in minst tio igelkottar som blivit misshandlade, men ett stort antal andra har avlidit innan de nått centralen.

– Det är ungdomar som spelar fotboll med dem och jag vet inte allt. Jag förstår inte hur folk blir uppfostrade, har man inte empati för djur har man det inte för människor heller, säger hon till SVT Nyheter Väst.

Kottecentralen är en ideell verksamhet som tar hand om igelkottar och ekorrar som råkat illa ut. Just nu finns ett 50-tal kottar på hemmet.

Monica Jonasson säger till SVT Nyheter Väst att centralen nyligen fick in en igelkottsunge som hade blivit knivskuren. Ungens liv gick inte att rädda.

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • plexgear

    Ja, det är väl så att i deras länder är ett människoliv mycket lite värt så varför skulle man känna empati med djuren. Såg en dokumentär från mellanöstern där man lät stackars åsnor slita sig fördärvade och man misshandlade hundar bara för nöjes skull, så detta förvånar inte alls. Men i koranen (och bibeln) nämns ju att gud skapade djuren till att användas enligt eget gottfinnande av skapelsens krona dvs människan så denna syn på djuren får man redan på amningsstadiet i länder med starkt islamiskt inflytande.