UNHCR: ”86% av flyktingarna är universitetsutbildade”

Annons:

Enligt en ny studie så har närmare bestämt 86% av flyktingar ”högre utbildning”

För att bättre förstå vilka som flyr över Medelhavet har UNHCR gjort en studie av de syriska flyktingarna genom att intervjua 1 245 av dem mellan april och september. Där framgår att det är högutbildade människor som flyr.

Hela 86 procent av flyktingarna har universitetsutbildning eller annan högre utbildning. Närmare hälften har universitetsexamen.

Omkring 16 procent säger att de höll på med sina studier när de tvingades fly. Andra som flytt var ingenjörer, arkitekter, elektriker, rörmokare, läkare och apotekare.

– Antalet flyktingar minskar inte, nu är antalet uppe i omkring 5 000 varje dag igen. Det finns inga tecken på att antalet flyktingar håller på att minska. Det är oroväckande, säger Melissa Fleming, taleskvinna för UNHCR till SvD.

Nej, det låter uppenbart orimligt. Utöver trixandet med definitionen av vad som utgör s.k. ”högre utbildning”, urvalet av respondenter m.m, så finns en annan gigantisk felkälla.

Det är inte omstritt, att intervjuundersökningar inte funkar i Afrika eller Asien, ty den man frågar ger som regel det svar, som frågeställaren vill ha.

Publicerad: 12 dec, 15:43

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.