Upp mot 1 miljoner asylsökande till Tyskland

Annons:

Tyskland räknar med att uppemot 1 miljon asylsökande kan komma till landet i år. Den tidigare beräkningen låg på cirka 500 000, men de senaste veckornas stora flöden har tvingat fram en revidering.

 

– Den här utvecklingen är en utmaning för oss alla, säger inrikesminister Thomas de Maiziere.

Han säger att det är ”oacceptabelt” att 40 procent av de asylsökande till Europa söker sig till ett och samma land, och Tyskland manar andra EU-länder att ta större ansvar.

– Vi behöver kortsiktiga, medelsiktiga och långsiktiga lösningar här och i Europa, säger de Maiziere.

 

Bara under juli kom 34 384 asylsökande till Tyskland, en ökning med drygt 5 procent jämfört med juni. Syriska medborgare är den största gruppen under årets sju första månader, men många sökande kommer också Albanien, Kosovo och Serbien.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • jack

    Jag är övertygad om att Sverige kan ta emot en miljon asylsökande också, bara dom inte är muslimer. Skicka alla kristna från Mellanöstern och Afrika till Sverige. 90% större sannolikhet att de får jobb och passar in i Sverige.