Utgiftsområdet migration får ett tillskott på 31 miljarder kronor i vårändringsbudgeten

Annons:

Den största delen, 28,8 miljarder kronor, går till ersättningar och bostadskostnader som används för stöd till asylsökande samt till statsbidrag till kommuner och landsting.

Finansieringen sker delvis genom att biståndet minskar med drygt 4 miljarder. Anslaget för utbildning och universitetsforskning minskas med hela 907 miljoner kronor (!) 2016.

Utöver dessa 30 miljarder har regeringen redan tidigare aviserat att landets kommuner och landsting nästa år ska få ytterligare tio miljarder kronor extra.

Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt är kritisk mot regeringens satsning på tio miljarder till kommuner och landsting som kommer i höst. Och miljardtillskottet till Migrationsverket gillar han inte. Det är extremt mycket pengar. Migrationsverket är numera större än Försvarsmakten, säger han till SVT Nyheter.

Migrationsverket går om Försvarsmakten och kostar nu årligen mer än vad HELA våran Försvarsmakt.

Publicerad: 13 april, 14:12

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.