Våldsamma protester i Rom mot asylboende

Annons:

Italien är ett av de värst drabbade länderna av den massemigration som pågår från Mellanöstern och Nordafrika. Här finns även tiggare med de sedvanliga konsekvenserna och italienarna har vid åtskilliga tillfällen demonstrerat och protesterat mot handfallna politiker. Då 19 asylsökande skulle transporteras till välbärgade Casale San Nicola i Roms utkant, möttes de av kraftiga protester.

Hög arbetslöshet och ekonomisk kris råder i Italien och många infödda har stora svårigheter med att få sina liv att gå ihop. Många vänder sig mot att politikerna ofta verkar ta större hänsyn till invandrare.


 

Processen började 1995 med Barcelonaavtalet och den skulle pågå 15år. Araberna ställde krav om att få etablera sig i Europa och på ett möte i Istanbul 2004 gick EU araberna till mötes och vid Barcelonamötet 2005 ”offentliggjordes” att araberna fått sin vilja igenom.

Det offentliggjordes inte till oss ”vanliga” Prodi, Solana och Chris Patten, dåvarande EU-toppen, var drivande. Juncker, nuvarande EU chefen, har varit med i hela processen.

2006 hade man en stor konferens i Wien (maj) där man bjudit in hela medieeliten och från arabiskt håll lade man tyngdpunkten på att ingen rasism fick förekomma.

Processen gick under namnet EUROMED och Anna Lindh var samordnare till dessa möten. Allt finns på EU:s hemsida (EUROMED).

 

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.