Våldsamt upplopp på flyktingboende

Annons:

Ett våldsamt upplopp utspelade sig på ett boende för ensamkommande flyktingbarn under sena kvällen och natten.

Ett större antal flyktingar, runt 20 stycken, ska ha gått till samlad attack mot personalen, flyktingarna ska ha varit utrustade med diverse tillhyggen och försökt att ta sig in i personalutrymmena där personalen hade låst in sig i väntan på polis.

Flera polispatruller anlände snabbt och stämningen var spänd på platsen, två greps på plats och flera andra flyktingar är också misstänkta för brott såsom våldsamt upplopp, skadegörelse och olaga hot.

En nekades köpa godis och blev förbannad på personalen. Han samlade ihop ett 15-tal kompisar och personalen fick stänga in sig medan de slog sönder rutor och hade sig, säger John Nilsson, inre befäl vid polisen i Kronoberg och Kalmar län, till lokaltidningen Barometern.
Han plockade fram ett dokument om att han var under 15 år, så vi var tvungna att släppa honom per omgående, säger John Nilsson.
Publicerad: 28 jan, 15:22
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.