Värna om asylrätten eller värna om Sveriges framtid

Annons:

Som QET kunde skriva tidigare så tvingas nu asylsökande att sova utomhus, det finns inga platser helt enkelt, ändå fortsätter Sverige med sin vansinniga invandringspolitik.

Migrationsverket:

Den uppkomna situationen upphäver inte Migrationsverkets uppdrag att värna asylrätten och erbjuda tak över huvudet, men i dagsläget kan inte Migrationsverket klara uppdraget.

Om den sökande inte kan ordna boende på egen hand träder socialtjänstlagen in, eftersom det är kommunen som ytterst ansvarar för de personer som vistas där.


Migrationsverket klarar inte längre uppdraget. Det är fullt i Malmö, flyktingar kommer inte att få tak över huvudet.

 

– Vi kan inte längre erbjuda platser åt alla, säger Åsa Lindberg, regionchef för Migrationsverket Syd.

I veckan öppnade Migrationsverket Malmömässan för att klara det ökande antalet flyktingar som kommer till Malmö. På onsdagen tog de 600 platserna för asylsökande som väntar på registrering slut. Senare på kvällen fick Migrationsverket 1000 platser till på Malmömössan(!). Nu är det fullt igen.

– Vi klarar inte uppdraget längre, säger Åsa Lindberg.


Här blir det ju verkligen upp till bevis för varmhjärtade personer i Malmö, om inte förr så finns nu chansen att bidra när det gäller.

Kan de sova gott i sina lägenheter samtidigt som en flykting från Syrien får sova på en parkbänk? tänker på de tusentals personer som deltog på torgmötet ”Refugees Welcome” i Malmö för någon månad sedan. Låter de en syrier sova på soffan i vardagsrummet eller på parkbänken?

Hur kan man välkomna människor att söka asyl och stoltsera med det men sedan låta dom sova på gatan?

Politiker tycker det är viktigare att ”värna om asylrätten” än att värna om Sveriges framtid. Inte ens nu fattar de att det är dags att stänga gränsen och stoppa flyktinginvandringen.

Publicerad: 20 nov, 14:20

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.