Zigenarna i Malmö demonstrerar – Igen

Annons:

Malmö Stad har utlovat 40 sovplatser i Pingstkyrkans lokaler på Stadiongatan, och enligt handlingsplanen ska de vara på plats från 1 december. Det är det som Zigenarna nu demonstrerar mot. – Inte ens det lilla som de har lovat kan de hålla, säger Catalin Mihai, engagerad i Nätverket för romers rättigheter till Sydsvenskan.

  • – Inte ens det lilla som de har lovat kan de hålla, säger Catalin Mihai, engagerad i Nätverket för romers rättigheter.

Sverige ska alltså ta hand om andra länders medborgare som valt att komma hit för att tjäna pengar som tiggare. Dom har sina hus i Rumänien och Bulgarien, de behöver inte sova ute.

Sverige har 34.000 etniska svenskar som är hemlösa och sover på parkbänkar i vinter.

I dag saknas tillförlitlig statistik över hur stor gruppen är och den officiella siffran på cirka 34 000 är av allt att döma i underkant. Siffran kommer från en nationell tvärsnittsräkning från 2011. De hemlösa som inte är kända av myndigheter eller frivilligorganisationer kommer inte med i de nationella räkningarna. Flera andra grupper tillhör också mörkertalet, till exempel papperslösa och EU-migranter utan permanent uppehållstillstånd.
Publicerad: 1 dec, 20:37

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.